یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

برخی افراد که یک روز در جبهه نبودند و ‌در مبارزات هم شرکت نداشتند، اما بعد از پیروزی انقلاب،‌ مشاهده کردیم که طلبکارانه به دنبال سهم خود آمدند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آيت‌الله مکارم شیرازی در ادامه سلسله جلسات تفسیر خود در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در تفسیر آیات 18 و 19 سوره مبارکه احزاب گفتند:‌ خداوند در این آیه  درباره دو گروه دیگر از منافقان در جنگ احزاب سخن گفته است.

ایشان گروه اول را معوقین معرفی کردند و در تبیین ویژگی‌های آنها گفتند:‌ این افراد که از منافقان بودند، نه تنها خود در میدان شرکت نمی‌کرند، بلکه اصرار داشتند، دیگران نیز شرکت نداشته باشند؛ آنها از جمله حرف‌هایی که می‌گفتند، این بود که پیامبر‌(ص) با این نفرات کم، در برابر این نفرات زیاد که جمع شده‌اند، توان پیروزی ندارد و همه کشته می‌شوید.

معظم‌له با بیان این که منافقان همواره برای خود به دنبال شریک جرم هستند، افزودند: افراد گنهگار نمی‌خواهند در انجام جرم تنها باشند تا در معرض اتهام قرار نگیرند،‌ دوست دارند شریک جرم داشته باشند تا در صورت مؤاخذه، بگویند ما تنها نبودیم و دیگران هم بودند. امروز نیز زمانی که به افراد گفته می‌شود، این کاری که انجام می‌دهید گناه است،‌ گناه دیگران در این عرصه را توجیه کار خود معرفی می‌کنند.

حضرت آيت‌الله مکارم شیرازی افزودند:‌ این در حالی است که علی(ع) ‌ می‌فرمایند اگر در مسیر حق حرکت می‌کنید و دیدید که تنها هستید یا همراهانتان کم  شمارند، وحشت نکنید.

ایشان در تبیین گروه دیگر منافقان در جنگ احزاب گفتند:‌ گروه دیگری، در مدینه نشسته بودند و برای آنان که در میدان احزاب بودند، نامه می‌نوشتند که جنگ را رها کنید که اگر بمانید، کشته می‌شوید؛ افراد ترسو و ضعیف‌الایمان نیز فریب این سخنان را می‌خوردند و تحت تأثیر آنها قرار می‌گرفتند.

این مرجع تقلید با بیان این که امروز نیز تاریخ دوره پیامبر(ص) تکرار شده است، افزودند:‌ امروز نیز افراد ضعیف‌النفس و ترسویی هستند که می‌گویند، دست در دست آمریکا بگذارید و همان کاری که قذافی  کرد و هرآنچه در عرصه انرژی هسته‌ای داشت را تحویل  آمریکا داده شما هم این گونه رفتار کنید.

حضرت آيت‌الله مکارم شیرازی ادامه دادند:‌ قرآن در جواب به این گونه افراد می‌فرماید که این‌ها مرد جنگ نیستند،‌ چرا که مردان جنگ، بیهوده تسلیم نمی‌شوند؛ وجود این‌ها در صف مبارزان جز دردسر چیزی نیست و موجب تضعیف روحیه دیگران نیز می‌شوند.

ایشان با بیان این که قرآن این‌ها را انسان‌های بد سابقه‌ای معرفی می‌کند که نسبت به مسلمانان بخیلند تا نفرات مسلمانان کم و ضعیف باشند؛ گفتند:‌ خداوند در آیه 19 سوره مبارکه احزاب سابقه آنها را این گونه معرفی می‌کند که اگر میدان جنگ مخوف باشد، برای شرکت نکردن در جنگ بهانه می‌آورند، در حالی که وضع چشمانشان از وحشت به گونه‌ای  است گویی که قالب تهی کرده‌اند؛ این افراد، زمانی که جنگ تمام شود و مسلمانان پیروز می‌شوند، در موقع تقسیم غنائم جنگی، داد و فریاد می‌کنند و طلب‌کارانه سهم‌خواهی می‌کنند.

این مرجع تقلید با اشاره به وجود چنین رفتارهایی در انقلاب اسلامی ایران و جنگ تحمیلی دیده می‌شد،‌ افزودند:‌ افرادی که یک روز هم در جبهه نبوده و ‌در مبارزات نیز شرکت نداشتند، اما مشاهده کردیم که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی طلبکارانه به دنبال سهم خود آمدند.

ایشان با استناد به روایتی از پیامبر اسلام(ص) گفتند: بر اساس روایت نبی اکرم(ص)‌ مشکل این‌ها، ‌نداشتن ایمان واقعی است که اگر ایمانشان واقعی بود این کار ها را نمی‌کردند و این سخنان را نمی‌گفتند. همچنین بر اساس این روایت، اگر عمل خیری هم انجام داده باشند، همه آنها بر باد می‌رود.

حضرت آيت‌الله مکارم شیرازی،  شرط بقای اعمال خیر را ایمان داشتن تا پایان عمر معرفی کرده و گفتند:‌ اگر کسی یک روز قبل از پایان عمرش، مرتد شود، هرچند در تمام عمر کار خیر کرده باشد، مانند خاکستری باد هوا می‌شود.

ایشان با اشاره به خطبه 45 نهج‌البلاغه، گفتند: در مقابل این منافقان، حضرت علی(ع) بر اثر ایمان موضع‌گیری‌هایی انجام داده که قسم می‌خورد اگر تمام عرب دست به دست هم دهند و من طرف دیگر باشم، پشت به دشمن نمی‌کنم.

معظم‌له چنین سخنی را نشان دهنده ایمان، توانایی و قدرت درونی علی(ع) دانستند و با بیان این که امیر مؤمنان(ع) در خطبه 5 نهج‌البلاغه دلیل این کار را گفته‌اند، تصریح کردند: حضرت علی(ع) قسم می‌خورد که اشتیاق من به شهادت و مرگ در راه خدا، از اشتیاق بچه شیرخوار  به سینه مادر بیشتر است.

حضرت آيت‌الله مکارم شیرازی در پایان خاطرنشان کردند: البته منافقان و افرادی که فریب آنها را می‌خوردند، در اقلیت بودند، و حال آن که افراد ثابت قدم فراوانی حضور داشتند که لحظه‌ای پیامبر(ص) را تنها نگذاشتند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha